Onze behandelingen.

Pedicure.

Oncologisch voetzorgverlener

Ovv - Medisch

Elk jaar komen er ten minste 100.000 kankerpatiënten bij, van wie twee derde de ziekte overleeft. De ziekte kanker en de behandeling ervan kunnen allerlei voetproblemen met zich meebrengen, zoals het hand-voetsyndroom, de hand-voet-huidreactie, overmatig eelt of nagelaandoeningen. Patiënten bezoeken daarom steeds vaker een voetzorgverlener voor de juiste zorg. De specialisatie Oncologisch Voetzorgverlener (OVV) kan hierin voorzien.

Het doel van oncologische voetzorg is de voeten van kankerpatiënten in een zo optimaal mogelijke conditie te brengen en te houden. Zo wordt de veiligheid en de gezondheid van de kankerpatiënt ondersteund.

Geriatrisch voetzorgverlener

Gvv

De helft van de mensen die ouder zijn dan 75 jaar hebben voetproblemen. De oudere voet is op zich al complex en als daar degeneratieve ziekten als kanker of diabetes bijkomen, dan wordt het nog veel complexer. Voor de voetzorgverlener ligt er ook een uitdaging om een oudere met verminderde cognitieve vermogens een veilige zorgomgeving te geven. Kennis en vaardigheden zijn daarbij van groot belang. Een Geriatrisch Voetzorgverlener (GVV) is hierin opgeleid en kan veilige voetzorg verlenen aan oudere mensen met voetproblemen.

Ook zijn mensen met Diabetes en Reuma klachten is zeer gekwalificeerde handen bij ons.

Complimetaire geneeswijzen.

Voetreflexologie

Al duizenden jaren worden er over de hele wereld allerlei soorten voetbehandelingen uitgevoerd om de gezondheid te beïnvloeden. Waar en wanneer Reflexologie precies ontstaan is, is niet duidelijk. Wel doen eeuwenoude hiërogliefen op de graftombe van een arts in Saqqara in Egypte vermoeden dat Reflexologie hier zijn oorsprong vindt. Vanuit Egypte zou Reflexologie zich via het Romeinse Rijk verder over de wereld hebben verspreid. De geschiedenis en de ontwikkeling van de Reflexologie kan beschreven worden aan de hand van het werk van diverse pioniers op dit gebied.

In de jaren ´70 richtte Dwight Byers “The International Institute of Reflexology” op, waar de theorieën en technieken van Reflexologie nog steeds verder verfijnd worden.

Celzouten / mineraalzouten

Dr. Schüssler was een homeopathische arts. Hij zocht naar een eenvoudige geneeswijze en ging daartoe storingen, die wij ziektes noemen, grondig onderzoeken. Hij ontdekte dat de meeste ziektes op een tekort aan mineraalzouten terug te voeren zijn. En wel op een heel specifiek tekort: een tekort binnen in de cel. Schüssler kwam tot het inzicht dat de gezondheid van de cel en daarmee de gezondheid van het lichaam ontstaat door het aanvullen van deze tekorten.

Voor andere therapieën neem contact met ons op.

Scroll naar boven